Aktuelles Über uns Projekte Aktuelles
Spenden Spenden

Keshillim
Ju e keni leshuar atdheun tuaj dhe kerkoni mbrojtje ne Gjermani? Ateher ju duhet te e lejoni sa me pare te ju keshillojne, sepse ligjet gjermane mbi qendrimin dhe azilin jane shume te komplikuara.
flucht•punkt keshillon refugjatet ne te gjitha pyetjet rreth procesit te azilit dhe drejtes se qendrimit. Ne jemi nje ent keshillues i pamvarur dhe joshteteror per te gjithe refugjatet, pa marre parasysh se cfare statusi ligjor apo kombesie dhe besimi fetar i takoni.

 

Ne ju drejtohem:

 

Ne ju ofrojme:

 

Me rendesi:
Qe te mund te ju ndihmojme, ju lutemi i sjellni te gjitha dokumentet me veti, te cilat kane te bejne me kerkesen e azilit, qendrimin apo arsyjet e arratisjes.
Nese keni mundesi, sjellni dikend me veti qe mund te ju perkthen biseden. Ne i trajtojme te gjitha informatat dhe dokumentat, te cilat ju i sjellni me besim.

Konsulte

flucht•punkt ju keshillon juve ne pyetje rreth drejtes se qendrimit. Nese ju keni pyetje per probleme sociale, ligjet mbi te ardhurat e azilkerkueseve, per banese e tjera, ju lutem drejtohuni ne nje ent keshillues sociali.

flucht•punkt keshillon refugjate, te cilet nuk kane status te rregullt qendrimi. Nese ju keni nje leje te pakufizuar qendrimi dhe keni pyetje per viza te vizitorve ose rreth bashkimit familjar me anetar familje qe jetojne jashte shtetit, ju lutem drejtohuni tek nje avokat ose tek nje keshilltore tjeter.

 

Sprechstunde
Spenden
Freiwillinge Helfer

TALO